otrdiena, 2011. gada 9. augusts

Pikantais kartupeļu rausis ar ķilavām


Recepte atceļojusi no Igaunijas, tās autore ir Kerti Vissela
Nepieciešams:

Mīklai:
1 glāze miltu
čilī pipars
100 g sviesta
2 ēdamkarotes skābā krējuma
šķipsniņa sāls

Pildījumam:
1 kg kartupeļu
3 olas
1 liels sīpols
sviests
muskatrieksts
ķilavas
2 tomāti
pipari
sāls
Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves, pieliek miltus, skābo krējumu, sāli, smalki sagrieztu čilī piparu (mīklai jāiznāk ļoti piparotai), samīca, noliek aukstumā uz 30 minūtēm. Mīklu izveltnē, ieklāj cepamformā (25 cm), cep 200 grādos 7 minūtes.

Kartupeļus izvāra un samīca. Kartupeļu masai pieliek olas, muskatriekstu, sāli, piparus, sviestā apceptus smalki sagrieztus sīpolus.

Masu liek uz izceptās mīklas. Notīrītas ķilavas var likt masā vai uzlikt uz kartupeļu masas. Tomātu sagriež ripiņās, uzliek virs kartupeļu masas. Cep 180 grādos 25 - 30 minūtes, līdz virsiņa brūna. Pasniedz aukstu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru