otrdiena, 2011. gada 9. augusts

Gurķu salāti ziemai ar burkāniem


4 kg svaigi pārauguši gurķi
500 g burkāni
3-4 ēdamkarotes sāls
7-8 ēdamkarotes cukura
200 ml olīveļļa (der arī cita)
200 ml (+/-) 9% etiķis
7-8 ķiploka daiviņas
dilles
sagriež gurķus 0.5 mm šķēlītēs(ja cieta miza tad vispirms nomizo)sarīvē burkānus,pievieno visas sastāvdaļas un ļauj, lai pastāv 2 stundas - nosulo.
Liek visu 0.5 - 0.75 l stikla burkās, 10 minūtes pasterizē un novieto pieliekamajā, pagrabā, man labi glabājas arī dzīvoklī zem virtuves galda visu ziemas sezonu))) brīnišķīga uzkoda gan ikdienai gan svētkiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru