ceturtdiena, 2014. gada 16. janvāris

Foreles un spinātu groziņi.





  Mīkla:
  100 g sviesta vai margarīna
  200 g miltu
  5 ēdamkarotes auksta ūdens
  šķipsniņa sāls.
 Pildījums:
  1 foreles vai laša
  300 g saldētu spinātu
  2 olas
  150 g  saldā krējuma
  100 g siera
  1 tējkarote malta muskatrieksta
  sāls

Dēlīti pārklāj ar miltiem, pārkaisa ar sāli un liek uz tā atdzesētu sviestu, sakapā ar nazi un samaisa ar miltiem.līdz veidojas paliela izmēra drupačas, tad liek bļodā.
Pievieno aukstu ūdeni un ātri samaisa, kamēr paŗvēršas mīklā.
Mīklu izklāj formiņās, kad tas ir izdarīts, tad formiņas ievieto ledusskapī.
Foreli atdalano asakām un sagriež strēmelītēs.
Olas sakuļ  ar saldo krējumu.
Iegūtajai masai pievienojam klāt muskatriekstu, spinātus, sāli un smalki sarīvētu sieru.
No zivs strēmelītēm veido ruletītes.
Izņemam formiņas no ledusskapja, ielej katrā 1,5 ēdamkaroti krejuma -spinātu masu, liek iekšā foreles ruletīti. Ja nepieciešams - vēl pārlej ar masu.
Cep cepeškrāsnī  180 grādos apmēram 50 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru