Mīkla:
100 g sviesta vai margarīna
200 g miltu
5 ēdamkarotes auksta ūdens
šķipsniņa sāls.
100 g sviesta vai margarīna
200 g miltu
5 ēdamkarotes auksta ūdens
šķipsniņa sāls.
Pildījums:
1 foreles vai laša
300 g saldētu spinātu
2 olas
150 g saldā krējuma
100 g siera
1 tējkarote malta muskatrieksta
sāls
1 foreles vai laša
300 g saldētu spinātu
2 olas
150 g saldā krējuma
100 g siera
1 tējkarote malta muskatrieksta
sāls
Dēlīti pārklāj ar
miltiem, pārkaisa ar sāli un liek uz tā atdzesētu sviestu, sakapā ar nazi un samaisa ar
miltiem.līdz veidojas paliela izmēra drupačas, tad liek bļodā.
Pievieno aukstu ūdeni un ātri samaisa, kamēr paŗvēršas mīklā.
Mīklu izklāj formiņās, kad tas ir izdarīts, tad formiņas ievieto ledusskapī.
Foreli atdalano asakām un sagriež strēmelītēs.
Olas sakuļ ar saldo krējumu.
Iegūtajai masai pievienojam klāt muskatriekstu, spinātus, sāli un smalki sarīvētu sieru.
Iegūtajai masai pievienojam klāt muskatriekstu, spinātus, sāli un smalki sarīvētu sieru.
No zivs strēmelītēm veido ruletītes.
Izņemam
formiņas no ledusskapja, ielej katrā 1,5 ēdamkaroti krejuma -spinātu masu,
liek iekšā foreles ruletīti. Ja nepieciešams - vēl pārlej ar masu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru