piektdiena, 2011. gada 28. janvāris

Gulašzupa




Sastāvdaļas:

110 ml olīveļļas
1 kg liellopu gaļas
0,5 kg sīpolu
0,5 kg burkānu
0,5 kg paprikas
1 kg tomātu
0,5 kg kartupeļu
čili pipars
melnie pipari
sāls
ēdamkarote cukura
Pagatavošana:
Katlā ar biezu dibenu ielej eļļu, sakarsē, pieliek gabaliņos sagrieztu gaļu, apcep. Gaļai pieliek sagrieztus sīpolus, apcep. Burkānus griež ripiņās, pievieno gaļai, turpina cept. Papriku sagriež strēmelēs, pievieno gaļai. Tomātus blanšē karstā ūdenī, novelk miziņu, sagriež gabaliņos, pieliek sautējumam (var izmantot arī konservētus tomātus ar visu sulu). Gaļai pievieno apmēram litru ūdens (lieliski garšos, ja pievienos puslitru sarkanvīna), sautē līdz gaļa gandrīz mīksta, tad pieliek gabalos sagrieztus kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti. Biegās sāla, piparo, pieliek čili, cukuru. Zupa ir ļoti bieza.

2.variants

800 g liellopu gaļas
2 l gaļas buljona
3 burkāni
2 paprikas
4 kartupeļi
500g sīpolu
400g tomātu gabaliņu savā sulā
2 ēdamkarotes paprikas pulvera
2 ēdamkarotes tomātu pastas
pipari
sāls
čilī
tauki cepšanai
Pagatavošana:

Sakarsētos taukos apcep gabaliņos sagrieztu liellopu gaļu, tad taukos, kur cepta gaļa, apcep sagrieztus sīpolus, gabaliņos sagrieztus burkānus un papriku. Visu liek katlā, aplej ar buljonu, pieliek piparus, sāli, čilī, vāra, līdz gaļa gatava.
Virumam pieliek kartupeļus gabaliņus, kad kartupeļi gatavi, pieliek tomātus ar visu sulu, tomātu pastu, paprikas pulveri, sāli.
Pasniedz karstu ar siltu maizi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru